HAZERSWOUDE-RIJNDIJK – Na het meer dan verdiende kampioenschap dat vorige week werd behaald, staat vandaag de uitwedstrijd tegen Altior op het programma. Altior behaalt bij winst de tweede periode en de tweede plek op ranglijst en promoveert daarmee direct naar de derde klasse. Vanwege het aantal verenigingen dat overgaat naar de zaterdagcompetitie volgt er geen nacompetitie maar directe promotie naar de derde klas.

Bernardus kan dus een gedreven Altior verwachten. Trainer Marcel Vondeling  geeft een aantal spelers die in de loop van het seizoen geblesseerd zijn geweest en nu zijn hersteld en een paar spelers die regelmatig wissel hebben gestaan een basisplaats. In de verdediging staan daarom twee andere spelers dan in het basisteam van de afgelopen weken. Door de schorsing van Jeffrey van der Heiden heeft ook Glenn Valk een basisplaats.

Beide teams starten voorzichtig. Er is over en weer balverlies en na wat druk van Altior komt Bernardus na een kwartier beter in de wedstrijd zonder dat beide teams gevaarlijk worden. Als in de 30e minuut in de verdediging slordig balverlies wordt geleden, volgt de 1-0 voor Altior. Nog voor de rust wordt het ook twee en drie nul als iedere kans die er is ook door Altior wordt verzilverd.

Door blessures bij Roel van der Zon en Denzell Wesseling moet er al voor de rust twee keer gewisseld worden. De enkele kans die er voor Bernardus is, wordt niet benut. Na de rust een zelfde spelbeeld. Bernardus kan de werklust en het goede spel van de afgelopen weken niet brengen.

Door persoonlijke fouten bij Bernardus en het optimaal benutten van de kansen loopt Altior uit naar een 7-0 voorsprong. (in de overige 11 wedstrijden van de tweede competitie helft heeft het team slechts 4 doelpunten tegen gekregen!!!).

Voor de statistieken bepaalt Stef Schinagl de eindstand nog op 7-1. Altior promoveert hiermee ook naar de derde klas. Voor de Bernardus supporters een teleurstellend, kampioenonwaardig slot van een verder heel mooie competitie met veelal goed voetbal, veel goals en met vertrouwen in de toekomst voor volgend jaar in de derde klas.

Bron: S.V. Bernardus

Share.

Leave A Reply