HAZERSWOUDE-RIJNDIJK – Voor volgend seizoen zal Thierry de Ridder samen met Mike Ammerlaan de trainingen gaan verzorgen voor de MO15-1. Iets wat beiden ook dit seizoen al hebben gedaan, al was dit pas nadat er een gat was ontstaan toen de trainer was gestopt. Thierry de Ridder, vader van Sissy, stapte er in om het over te nemen en doet dit met veel enthousiasme. Op de vraag of hij de training volgend seizoen ook wilde verzorgen, was hij duidelijk; ‘heel graag’. MO15-1 is de nieuwe aanduiding van KNVB van de voorheen geheten C1.

Toch was het even schakelen voor de geboren Leidenaar Thierry de Ridder (49) om voetbaltraining te geven. Want zijn voorkeur ging meer dan 30 jaar uit naar motorsport en boksen. Tot en met de B-regionalen bij Roodenburg in Leiden was Thierry voetballer op hoog niveau. Daarna ging hij in militaire dienst om na het afzwaaien schilder te worden. Zijn schooltijd volgde Thierry bij de Karel Doormanschool in Leiden om daarna op de LTS aan de 5-Meilaan het vak timmerman te leren. Dit vak heeft Thierry niet afgemaakt, maar ging toch ’s-avonds na zijn militaire diensttijd weer de schoolbanken in om schildersvakdiploma’s te halen om zelfstandig verder te gaan. Dat lukte en vanaf 1999 werk Thierry nu voor zichzelf.

Vanaf zijn 14 tot ongeveer 34 jaar was Thierry een serieuze motorcrosser. Hij deed dit solo en in de zijspan op hoog niveau nationaal en internationaal. Zijn conditie houdt hij al ruim 12 jaar op peil in de boksschool waar ook zijn andere dochter Didi lid van is. Thierry zal deze activiteiten gewoon blijven doen, maar in ons gesprek gaf Thierry wel aan dat hij het voetbal weer leuk begon te vinden zo samen met Mike Ammerlaan. ‘Toch is het lastig om meisjes te trainen en daar heb ik hopelijk een juiste werkwijze op gevonden’, vertelt Thierry. Daarom overweegt hij om aan de cursus juniorentrainer mee te gaan doen. Om meer achtergrond van het spelletje te krijgen.

Wij wensen Thierry de Ridder heel veel plezier met deze leuke uitdaging bij MO15-1.

Share.

1 reactie

  1. Bernard de Vries on

    Leuk Thierry de Ridder!!
    Goed bezig. Via de Karel Doormanschool nu trainer!

Leave A Reply