BENTHUIZEN – Voor de wedstrijd tegen Siveo ’60 was de opdracht voor de Schadenetboys duidelijk. Met grote cijfers winnen (de heenwedstrijd was met 8-1 gewonnen en de mannen uit Zegveld waren al gedegradeerd) en dan maar hopen dat een van de beide concurrenten voor de derde periode en/of de derde plaats Nieuwkoop en CVC Reeuwijk punten zouden laten liggen.

Echter in niets was te merken dat de spelers van BSC’68 doordrongen waren van het feit, dat er nog een kans was op een (vervangende) periodetitel. De Schadenetboys waren in de eerste helft weliswaar de bovenliggende partij, maar er ging zoveel fout, dat de meegereisde toeschouwers blij waren dat de rust aanbrak en dat nog wel met een 0-1 voorsprong. In de 20ste minuut zagen we de eerste en enige goed lopende aanval van BSC’68, waarbij Lody Dijkhuizen de bal uiteindelijk bij Branko Sandifort bezorgde, die met een droge knal voor de 0-1 zorgde. Verder was het gewoon niet goed. Passes kwamen niet aan, vrije trappen werden slecht genomen en ook van druk zetten was geen sprake. Vlak voor rust kwam BSC’68 nog heel goed weg toen een schot van Perry Voorend via de paal achter BSC’68-doelman Michael Verhoef weer het veld in caramboleerde.

Na de rust eigenlijk van het zelfde laken een pak, nog steeds lijken de spelers van BSC’68 er niet van doordrongen dat er wellicht nog wat te halen valt. De beide concurrenten voor een (vervangende) periodetitel staan halverwege hun wedstrijd ook maar gelijk of achter, dus er zijn mogelijkheden. Wat ook opvalt is een uitermate inconsequent fluitende scheidsrechter. Vooral Jelle Verhoeff moet het ontgelden. Hij wordt constant vastgehouden, zonder dat  er gefloten wordt voor een overtreding. In de 80ste minuut wordt Martijn Poort vervangen door Mitchell Davids. Die brengt direct meer power in het spel van BSC’68 en heeft binnen een paar minuten ook een goede mogelijkheid, maar zijn schot vanaf rechts gaat helaas net voorlangs het Siveo’60-doel. Siveo’60 daarentegen blijft aandringen, niet met echt goed voetbal, maar wel met inzet en zowaar in de 90ste minuut is het raak. De verdediging van BSC’68 krijgt de bal niet weg uit het strafschopgebied en Gerwin Verlaan profiteert, 1-1. In de 92ste minuut pakken de Schadenetboys alsnog de overwinning als Jasper de Kruijf, op de huid gezeten door Jelle Verhoeff, zijn eigen doelman verschalkt, 1-2.

Zo wint BSC’68 wel zijn laatste wedstrijd, maar aangezien ook Nieuwkoop en CVC Reeuwijk hun wedstrijd uiteindelijk winnend afsluiten, eindigt BSC’68 op de vierde plaats en is klaar met dit seizoen. BSC’68 kan terugkijken op een best wel goed seizoen, waarin het de prestaties van vorig jaar overtroffen werden, maar waarin ze uiteindelijk toch met lege handen staan. Met name het niet binnenhalen van de tweede periode was een teleurstelling van de eerste orde.

Bron: BSC ’68

Share.

Leave A Reply