HAZERSWOUDE-DORP – In de jacht op de 2e plaats achter kampioen Oudewater heeft Hazerswoudse Boys 2 punten laten liggen tegen Gouda. Met name in de 1e helft kreeg Hazerswoudse Boys de kansen om de score te openen maar was het Gouda dat uit hun enige kans op voorsprong kwam. Kort na rust bracht Menno Nieuwhof de Boys weer naast Gouda maar in de slotfase leek Gouda toch aan het langste eind te trekken door vlak voor tijd de 2-1 te maken. In blessuretijd was het Ruud Plaisier die Hazerswoudse Boys uiteindelijk verdiend een punt bezorgde.

Hazerswoudse Boys begint de wedstrijd tegen Gouda met Joris van Zanten in de basis voor de niet geheel fitte Leo de Ruiter. Hierdoor verschuift Menno Nieuwhof naar de punt van de aanval en speelt Joris als aanvallende middenvelder.

Hazerswoudse Boys oogt in de beginfase een stuk gretiger dan de voorgaande wedstrijden en krijgt in het eerste kwartier een aantal goede kansen. De eerste kans ontstaat wanneer Ruud Plaisier een aanval van Gouda onderschept waarna de bal over een paar schijven aan de andere kant van het veld belandt bij de mee opgekomen Roy van Leeuwen. Roy gaat het strafschopgebied in en schiet vanaf de zijkant op doel maar ziet zijn schot net over en naast gaan. Na 5 minuten spelen krijgt Justin Meijer een schietkans in het zestienmetergebied van Gouda maar zijn schot kan tot corner worden gewerkt. De aansluitende corner van Rens Louwers sticht wel gevaar maar kan worden weggewerkt waarna Gouda in de counter er razendsnel uitkomt en via een schotje van Hassan Ouahabi voor het eerste wapenfeit van Gouda zorgt. Een paar minuten later krijgt Vito Martens de bal op de rand van het zestienmetergebied van Gouda, omspeelt knap zijn directe tegenstander maar schiet daarna van 10 meter afstand wild over het doel van Gouda. Als er net 10 minuten zijn gespeeld, lijkt Vito Martens alleen op keeper Bert Jan Marchand af te kunnen gaan maar hij wordt gestuit door een twijfelachtig vlagsignaal van de assistent grensrechter.

Na de opwindende en goede openingsfase van Hazerswoudse Boys wordt het spel slordiger en de kansen schaarser. Na 25 minuten spelen wordt de prima spelende Menno Nieuwhof diep gestuurd en hij geeft de bal vanaf rechts hard voor het doel waar Vito Martens de bal slechts met zijn grote teen weet te raken en niet richting doel kan krijgen. Twee minuten later staat Stan van Meurs aan de basis van de openingsgoal van Gouda met een riskante inworp op het middenveld naar Jeffrey Kastelein. Jeffrey verliest het duel waarna Gouda binnen 2 passes Jeffrey Vonk vrij voor keeper Joren van Dijk zet die in 2 pogingen de bal in het doel werkt. Na deze domper wordt Hazerswoudse Boys voor rust nog 1 keer gevaarlijk via Menno Nieuwhof die wordt diep gestuurd door Vito Martens maar hij stuit op de snel uitgekomen keeper Marchand.

Na rust komen de Boys al snel op gelijke hoogte wanneer Menno Nieuwhof een voorzet van Rens Louwers knap over de Goudse keeper weet te koppen. Hazerswoudse Boys weet daarna echter niet door te drukken en er ontstaat een gelijkwaardig spelbeeld waarbij het spel snel heen en weer gaat maar er te vaak slordig balverlies wordt geleden waardoor kansen schaars zijn. Na ruim een uur spelen is Gouda dicht bij een goal wanneer uit een corner Jilles Oosterom de bal inschiet en keeper Joren van Dijk al is gepasseerd maar die wordt geholpen door verdediger Nick Moerland die de bal kan wegwerken. Aan de andere kant van het veld wordt de ingevallen Leo de Ruiter 10 minuten voor tijd weggestuurd door Menno Nieuwhof maar Leo komt wel voorbij de ver uitgelopen keeper Marchand maar krijgt de bal daarna niet meer tussen de palen. Met nog 2 minuten op de klok komt Gouda uit het niets weer op voorsprong wanneer invaller Mohamed Saber de bal in een druk strafschopgebied van Hazerswoudse Boys krijgt met zijn rug naar het doel toe, zijn kont in zijn directe tegenstander draait en uit de draai knap scoort. Hazerswoudse Boys zet daarna alles op alles om in ieder geval nog een punt aan het duel over te houden. En in blessuretijd wordt die inzet beloond via Ruud Plaisier die de verdiende gelijkmaker weet te maken nadat keeper Marchand bij een hoge bal flink in de fout gaat.

Door het gelijke spel neemt Hazerswoudse Boys o.b.v. doelsaldo de belangrijke 2e plaats op de ranglijst, die recht geeft op deelname aan de nacompetitie, over maar moet die wel delen met Rohda´76 en Bergambacht.

Volgende week zaterdag speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur de thuiswedstrijd tegen Moerkapelle.

Share.

Leave A Reply