HAZERSWOUDE-RIJNDIJK –

Met Windkracht 8, regen maar een goede temperatuur, reizen we af naar Den Haag voor de tweede ronde in de beker naar het fysieke DUNO. De eerste wedstrijd van het seizoen werd daar met 3-1 verloren, totaal tegen de verhouding in, dus duidelijk wat recht te zetten.

Voetballen als het stormt is niet afwachten tot de storm gaat liggen, maar als een team er goed mee omgaan. De wedstrijd begon met een schuine wind tegen. Maar na een niet te fanatieke warming-up waren de dames van Bernardus al snel bekend hoe er gespeeld moest gaan worden, De lange bal, die de tegenstander soms probeerde te spelen, werd bij ons achterwege gelaten. Kort en strak over de grond moest er gespeeld worden. Met spaarzame uitvallen wist DUNO soms een gaatje te vinden, maar de verdediging, die al weken goed speelt, wist hier steeds een antwoord op.

De eerste helft leverde voor Bernardus nog een paar schoten op goal op, maar zonder echte overtuiging. Met een stand van 0-0 werd de thee opgezocht.

De tweede helft stond er weer een gretig Bernardus. Vol voor de winst was het motto. Het middenveld veroverde de eerste en tweede bal en waar nodig uitdagend de bal even vast houdend. Dit was ook het geval in de 57ste minuut. Een goede overwinning op de bal op het middenveld. Rominy die zich even laat zakken uit de spits stuurde Lisa Hogenboom op snelheid weg. Hogenboom kwam alleen voor de keeper te staan en schoot de bal prachtig in de lange hoek.

Na een uur spelen was daar weer het lang verwachte rentree van Lizette Hanselaar. In de zomer maanden geopereerd aan een hernia en na wat speel minuten in dames 2 nu minuten in dames 1. Goed dat je weer (bijna) terug bent.

Laatste wissel werd doorgevoerd in de 65sye minuut. Alyssa Fles (afkomstig van de MO19) maakte haar eerste speel minuten in dames 1. Bernardus is geen enkel moment van de wedstrijd in gevaar gekomen en na 90 minuten klonk het fluitsignaal. Een terechte uitslag doet ons doorgaan in de beker. Door naar de kwartfinale.

Bron: S.V. Bernardus

Share.

Leave A Reply