BENTHUIZEN – Zaterdag 19 augustus heeft Aniek van Koot een clinic rolstoeltennis gegeven tijdens het Open Bentlanden tennistoernooi. Aannemingsbedrijf van der Meer uit Benthuizen maakte de clinic mogelijk. Aniek van Koot vertelde over haar handicap en haar bionische been waarmee ze kan lopen en fietsen.

Voor het uitoefenen van rolstoeltennis heeft ze veel sponsors nodig en daarvoor is de stichting “Rolstoeltennis Aniek van Koot”  opgericht. Daarna legde ze uit hoe sportrolstoelen werken en dat bij het tennissen het racket niet op schoot gelegd kan worden. Een aantal leden van BTC uit Benthuizen en Zoetermeer mochten dit zelf ervaren door oefeningen in de rolstoelen te doen die Aniek dagelijks uitvoert.

Aniek in haar eigen rolstoel en met de hulp van tennisleraar Allard Schaap, speelden ballen aan de leden in de rolstoelen. Aniek liet zien dat ze de ballen haarscherp kan aanspelen. De voorzitter van BTC, Aad Arens, heeft ondervonden hoe moeilijk het is om met de rolstoel te rijden en een bal terug te slaan.

Aniek heeft verteld dat ze zichzelf heel erg onder druk zette toen ze de nummer 1 van de wereld werd nadat Esther Vergeer stopte. Ze verloor prompt de eerstvolgende wedstrijd. Gelukkig hervond ze het plezier in het tennissen en is zij Paralympics dubbelkampioen van 2016 geworden en heeft diverse toernooi gewonnen zoals Australian Open dit jaar. Na de clinic konden haar fans op de foto en haar vragen stellen.


Iedereen kan haar steunen door veel naar wedstrijden te gaan kijken van het rolstoel tennis of het boek Paniek van journalist Robin Wubben te kopen. Ze gaat komende weken naar Amerika voor US Open (29 augustus – 3 september 3) en BTC wenst haar heel veel succes en plezier.

 


Over Benthuizer Tennis Club
De Benthuizer Tennis Club (BTC), opgericht in 1970, is lid van de Koninklijke Nederlandse Tennis Bond (KNLTB). Met een gezonde mix aan recreatie- en competitietennissers, zowel dames als heren, biedt BTC haar leden en sponsors een prettige, informele en competitief-sportieve sfeer. Onze 320 tennissers, waarvan 30% jeugdspelers uit Benthuizen en Zoetermeer, trekken meermaals per week naar onze terreinen aan de rand van Benthuizen voor de trainingen van onze tennisschool Allard Schaap (ASTS), of om vrij te tennissen.

Vijf verlichte kunstgras tennisterreinen, ondersteund door gouden clubsponsors, laten onze leden toe om zowel in de zomer als in de winter overdag en ‘s avonds te tennissen. Na de sport biedt het gezellige clubhuis de mogelijkheid om bij een hapje en een drankje na te praten en uitdagingen aan te nemen. Met de clubapp (via de KNLTB) kunnen onze leden immers snel en eenvoudig digitaal een tennisbaan reserveren en een tennismaatje vinden.

Naast een dynamische clubsfeer, staat BTC ook competitief sterk met succesvolle teams in

  • Heren Dubbel
  • Dames Dubbel
  • Gemengd Dubbel
  • 8&9 competitie voor beginnende tennissers
  • Oranje Rood competitie voor beginnende jeugdspelers
  • Jeugdcompetitie

Onze tennisvereniging wordt al jaren gedreven door een grote groep vrijwilligers die het park onderhouden, de tennisbanen, het clubhuis en ook zorgen voor een vlekkeloze organisatie van activiteiten.
Samen met sterke sponsors zorgen zij voor een regionale uitstraling van een financieel gezonde club die het tennisaanbod in onze regio meer  wil geven in een win-win voor bedrijven en bewoners.
Bekijk onze website voor meer informatie en sfeerbeelden van de tennisterreinen.

Wij willen u graag binnenkort verwelkomen in ons clubhuis als fervent tennisser, als sponsor of als beide!

   

Share.

Leave A Reply