Wethouder Ed de Leest met gebak en Jaarverslag Habeko wonen

HAZERSWOUDE-DORP – Habeko trakteerde alle aanwezigen bij de raadsvergadering van donderdag 15 juni op gebak. Dit om te vieren dat het zonnepanelenproject goed van start is gegaan. Habeko is de eerste woningcorporatie in de gemeente Alphen aan den Rijn die groot inzet op duurzaamheid en tegelijk een bijdrage levert aan betaalbaar wonen.

De gebakjes waren versierd met een plaatje van een zonnepaneel en het logo van de woningcorporatie. Bij het openen van de vergadering stond burgemeester Liesbeth Spies stil bij de traktatie en de reden waarom. Huurders van Habeko kunnen zes zonnepanelen op het dak van hun eengezinswoning laten installeren. Met de zonnepanelen realiseren de bewoners een verlaging van hun energierekening en een forse vermindering van de CO2-uitstoot. Het initiatief van Habeko past in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente. “Met dit project komen de energiedoelstellingen van de gemeente Alphen aan den Rijn weer een stukje dichterbij,” aldus de burgemeester.

Ook de wethouders Ed de Leest en Tseard Hoekstra, die zich op lokaal en regionaal niveau bezighouden met duurzaamheid en milieu, juichen het zonnepanelenproject van Habeko toe. Wethouder Hoekstra ziet in Habeko een goed voorbeeld van wat woningcorporaties in de regio kunnen doen met zonne-energie.

Share.

Leave A Reply