KOUDEKERK AAN DEN RIJN – Gisteravond hebben partijen gereageerd op nieuwbouwproject Rijnpark en Weidedreef Oost. Dat deden ze tijdens de raadscommissievergadering. Een meerderheid is vooralsnog voor de bouw van Rijnpark en dus is de verwachting dat het licht op groen gaat  voor projectontwikkelaar Niersman. Niersman is al ruim tien jaar bezig het plan te realiseren. Wat vinden alle partijen in Alphen aan den Rijn van het plan?

De behandelde partijen zijn in willekeurige volgorde onder elkaar gezet.

PvdA
Het PvdA is het eens met de plannen van het college en ziet geen toekomst in het alternatieve plan: Weidedreef Oost.

CDA
Het CDA is ook positief over de plannen van het college. De partij ziet de geuroverlast de laatste jaren erg meevallen.

SP
SP heeft lang moeten wachten op voorstel plan Rijnpark. Maar: “Koudekerk en Latexfalt kunnen prima samengaan.” SP ziet wel brood in alternatief voor Rijnpark (Weidedreef Oost) maar ziet dit vooral als mogelijkheid voor de toekomst. SP steunt Collegevoorstel.

Beter Alphen
Beter Alphen vindt het Rijnpark helemaal niks. De partij herkent zich in de klachten van omwonenden over het plan. De klachten zijn overlast, waardedaling van het huis en de verkeersveiligheid zou in het geding komen.

SGP
De SGP vindt dat het moeizame proces een teken is van doorzettingsvermogen. SGP wil nu niet meer treuzelen maar juist doorpakken met Rijnpark.

D66
D66 vindt het plan net als Beter Alphen een zware bevalling. De partij heeft twijfels over de geuroverlast en vindt daarnaast dat de wijk afgelegen buiten het dorp komt te liggen. D66 onthoudt zich tot 15 december (gemeenteraadsvergadering) van stemming.

GroenLinks
GroenLinks is voor Rijnpark, maar is wel voor een tweede ontsluitingsweg van de wijk. Ook vindt GroenLinks het appartementencomplex aan de hoge kant (13 meter), wel beseft de partij zich dat dit binnen het vergunning valt. De partij vindt vooral dat er gebouwd moet gaan worden in Koudekerk.

RijnGouweLokaal
RGL heeft nog geen mening. De partij heeft de wethouder gevraagd om het alternatieve plan Weidedreef Oost goed te onderzoeken, ze zijn onder de indruk van de presentatie van het plan.

ChristenUnie
Ook CU weet nog niet of ze voor of tegen zijn. De partij pleit ervoor dat woningeigenaren in de omgeving van Rijnpark een contract tekenen dat ze niet achteraf gaan klagen. De partij krijgt hierover vragen van VVD naar de uitvoerbaarheid, dat weet de partij niet.

Nieuw Elan
Nieuw Elan twijfelt ook nog over haar standpunt. De partij betreurt dat er nu twee partijen tegenover elkaar staan in Koudekerk aan den Rijn voor wat betreft de nieuwbouw in het dorp. Nieuw Elan koppelt de bouw in de Gnephoekpolder aan Rijnpark/Weidedreef Oost, tot groot ongenoegen van andere partijen.

VVD
De VVD is voor Rijnpark, pleit ook voor een extra ontsluitingsweg in de wijk. Daarnaast noemt de partij het verplaatsen van de sportvelden in plan Weidedreef Oost ‘kapitaalvernietiging’. De partij ziet geen ernstige belemmeringen voor het realiseren van Rijnpark.

Een meerderheid is vooralsnog dus voor de bouw van Rijnpark, op 15 december valt de definitieve beslissing.

 

Share.

1 reactie

  1. Pingback: Reacties wethouder Hoekstra en anderen betrokkenen op Rijnpark/Weidedreef Oost

Leave A Reply