KOUDEKERK AAN DEN RIJN – Een verbod voor vrachtwagens – die niet als bestemming Koudekerk hebben – en andere flankerende maatregelen moeten zorgen voor rust op de weg in Koudekerk aan den Rijn.

Zo moet er ook een 30 kilometer-zone komen van de Churchilllaan tot aan de ’s Molenaarsbrug vanuit Alphen aan den Rijn. De gemeente wil door deze maatregelen automobilisten ontmoedigen om Koudekerk te nemen als sluiproute voor bijvoorbeeld Leiderdorp en verder. De gemeente wil automobilisten dwingen over N11 en de Maximabrug te rijden.

Wethouder Verkeer Tsaerd Hoekstra (VVD): ”Met het aanleggen van de brug zijn we er nog niet. We willen vrachtverkeer vermijden door de Dorpstraat, en ook moet er meer autoverkeer over de brug gaan. We willen het sluipverkeer over onder andere de Gnephoek vermijden.”

Ook komen er aan weerszijden van de ’s Molenaarsbrug plateaus die de snelheid binnen de perken moeten houden. Ook worden er een aantal fietspaden in Koudekerk geasfalteerd. Nu komen tegels omhoog en zeker met de toename van de elektrische fiets, welke een hoge snelheid kan halen, kan dit voor gevaarlijke taferelen zorgen.

Aan het begin zal de gemeente er met toezichthouders op toezien dat het vrachtwagenverbod nageleefd wordt. Indien nodig kunnen er zelfs camerasystemen komen welke kentekens registreren.

De gemeente start vanaf oktober met verkeersmetingen om de verkeerssituatie goed in beeld te krijgen. Afhankelijk van de metingen kunnen er extra of andere maatregelen getroffen worden.

_DSC0127 _DSC0132 _DSC0133 _DSC0136 _DSC0125

Share.

1 reactie

  1. Pingback: Koningin Maximabrug vandaag open!

Leave A Reply